Aromaterapia cu ulei esențial de lavandă

Adesea ne plângem de stresul zilnic, de insomnii sau de incapacitatea de ne odihni chiar și atunci când reușim să adormim. Înainte de a da fuga la medic după vreo pastilă, vă recomandăm să încercați binefacerile aromaterapiei cu ulei esențial de lavandă.

Cei care folosesc uleiul esențial de lavandă ca mod de relaxare susțin că îi ajută să diminueze stresul și să se concentreze mai bine, iar studiile realizate par să sprijine aceste afirmații și să confirme că lavanda are efecte benefice asupra sistemului nervos. De altfel, uleiul esențial de lavandă e unul dintre utilizate uleiuri pentru aromaterapie.

Mai mult, experții susțin că uleiul de lavandă îndepărtează durerile musculare, migrenele, stările de anxietate, indigestiile și inflamațiile ușoare. În plus, uleiul are efecte antiseptice și poate fi folosit pentru a calma discomfortul la nivelul pielii și pentru a ajuta la tratarea unor tipuri de infecții precum cele pulmonare sau ale sinusurilor (totuși nu poate înlocui tratamentul recomandat de doctor).

Deși lavanda este folosită la scară largă, specialiștii atenționează că unele persoane pot dezvolta reacții alergice. De asemenea, aromaterapia cu lavandă nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează, decât cu acordul medicului.