Cum folosim lavanda? Cu imaginație!

Lavanda poate fi folosită într-o multitudine de feluri, trebuie doar imaginație 🙂

În perioada victoriană spre exemplu, lavanda era folosită de femei pentru a-și reveni din starea de leșin cauzată de corsetele prea strâmte. Pentru aceasta își confecționau mici săculețe cu lavandă pe care fie le ascundeau între jupoane, fie le țineau legate de încheietura mâinii, iar pentru acasă își făceau pernuțe umplute cu lavandă. Se credea ca inhalarea parfumului acestei plante poate îndepărta epuizarea psihică, insomnia, iritabilitatea și chiar depresia.

Nu vrem să furăm rolul imaginației, însă vă propunem câteva idei: pentru a mirosi parfumul delicat al lavandei puteți să adăugați flori proaspete sau direct ulei esențial în apa de baie, puteți împraștia câteva sculețe cu flori uscate între rafturile dulapurilor, să folosiți o candelă de aromoterapie în care să picurați câțiva stropi de ulei, lumânări parfumate sau chiar un vaporizator cu apă de lavandă pentru a împrospăta aerul din camera de zi.

Ca să vă bucurați de efectele benefice ale lavandei pentru mai mult timp, puteți pune câteva picături de ulei esențial într-un bol cu potpourri pe care să îl țineți  aproape de spațiul de lucru. În acest fel, vaporii de lavandă vă vor ajuta să vă relaxați și prin urmare vă veți putea concentra mult mai bine. Același lucru îl poți face și în dormitor, iar bolul cu potpourri să îl păstrați în apropierea patului, ceea ce vă va ajuta să dormiți mai profund și să vă treziți mai odihniți.

În continuare, vă lăsăm imaginația să zburde!