Mască cu flori de lavandă pentru un somn liniștitor

Vă mai dăm o idee pentru a avea un somn mult mai odihnitor: o mască de ochi pentru dormit cu flori de lavandă uscată. Aveți nevoie de pânză, ață, ac și o panglică. Puteți înlocui panglica cu elastic însă aveți grijă să nu fie prea strâns legată.

Tăiați două dreptunghiuri după dimensiunile zonei ochilor, se cos unul de altul și se umplu cu flori de lavandă stropite cu câteva picături de ulei esențial. Dacă aveți la îndemană semințe de in le puteți folosi și pe acestea pentru amestec. Astfel veți putea încălzi masca pentru ochi în cuptor sau pe calorifer pentru câteva minute. Semințele de in vor reține căldura pentru aproximaiv 30 de minute astfel încât efectele lavandei vor fi și mai puternice. Aveți grijă să nu umpleți pernuța prea tare deoarece ea nu trebuie să stea umflată. Tăiați panglica în două și atașați bucățile de o parte și de alta a măștii. Bucurați-vă de această mască pentru ochi în fiecare seara pentru ca somnul vostru să fie cât mai liniștitor.

Tot pentru un somn odihnitor puteți încerca și următorul truc. Stropiți o batistă sau o bucățică de pânză cu ulei de lavandă și puneți-o în fața de perna. Astfel veți inspira toată noaptea parfumul delicat al lavandei.